Potrawy proste, smaczne i szybkie

Makaron z parówką


To nic prostszego! Paruffka & makaronik, oczywiście można zamiast makaroniku dodać ryż 😀 z pozoru tylko trudna potrawa, ale w rzeczywistości prosta, smaczna, tania.

Przepis na makaron z parówką

Składniki:

  1. makaron – muszelki, świderki, rurki 😀 według fantazji
  2. parówki
  3. cebulka (to dla tych, co lubią )
  4. przyprawy – majeranek, bazylia, sól, pieprz
  5. przecier pomidorowy (polecam firmy Dawtona)
  6. olej (dobre do smażenia: margaryna, bartek – mieszanka tłuszczy, najistotniejsze – nie śmierdzi po smażeniu na nim, tak jak po niektórych olejach)

Sposób przyrządzenia:

    • Makaron ugotować (wg uznania)
    • Pokrojoną parówkę ( kostkę, w paski, plasterki, jak kto chce) i cebulkę podsmażyć na oleju
    • Dodać przyprawy do kiełbaski, następnie przecier pomidorowy. Wymieszać. Gdyby było za gęste to dodać trochę wody i wymieszać.
    • Ugotowany, odcedzony makaron wsypać do naczynia. Następnie wrzucić podsmażoną paróweczkę z cebulką w przecierze pomidorowym i wymieszać.

Pycha, palce lizać:) Smacznego!

Żeby nie było… sam tę potrawę wymyśliłem na potrzebę życia studenckiego. Oczywiście przepis sprzedaję wszystkim znajomym, którzy mają co zrobienia obiad, przede wszystkim szybko! Bo przecież o to w tym chodzi, szybko, tanio i smacznie to nadrzędna dewiza. Osobiście bardzo lubię makaron z paruffą 😀

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www