Potrawy proste, smaczne i szybkie

Makaron świderki z musem jabłkowym


Mus jabłkowy można używać do różnych deserów, na ciepło, na zimno. Tym razem moja propozycja to mus jabłkowy z makaronem, rodzynkami, czyli coś na słodko.

Przepis na makaron z musem jabłkowym

Składniki:
400g makaronu świderki
300g musu jabłkowego
garść rodzynek
śmietana 12%
jajko
cukier waniliowy
cynamon
bułka tarta
masło

Sposób przyrządzenia:

  • Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • Po ugotowaniu makaronu wsadzamy go do foremki wysmarowanej masłem i bułką tartą. Na makaron nakładamy mus jabłkowy, posypujemy cynamonem i nakładamy sparzone rodzynki.
  • Na mus nakładamy drugą warstwę makaronu. Polewamy makaron sosem ze śmietaną wymieszaną z jajkiem i cukrem waniliowym. Można na wierzchu posypać cynamonem.
  • Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 25-30 min. Na 180°C

Fajny pomysł na obiad, na deser, na kolacje. Można jeść na zimno i na gorąco. Świetnie nadaje się na poczęstunek. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www