Potrawy proste, smaczne i szybkie

Gulasz drobiowy


Nie zawsze gulasz musi być wołowy. Może mieć smak kurczaka, czyli drobiu. Dla niektórych smaczniejszy. Ten przepis nie jest skomplikowany. A i czas przygotowania jest krótki. Czyli mamy szybki, ciepły i smaczny obiad, niewymagający dużej ilości czasu na gotowanie.

Przepis na gulasz drobiowy

Składniki:
300 g piersi kurczaka
3 kostki rosołu drobiowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 papryka
3 cebule
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej

Sposób przyrządzenia:

  • Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem. Czosnek też pokroić. Mięso i czosnek podsmażyć na niedużej ilości oleju. Można podlać odrobiną wody, żeby się nie przypaliło.
  • Cebule należy pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w kostkę.
  • Do podsmażonego kurczaka z czosnkiem należy dorzucić paprykę i cebule. Wszystko smażyć razem przez 5 minut.
  • Kostki drobiowe rosołowe należy rozpuścić w litrze ciepłej wody. Następnie wszystko zalać. Na koniec dodać odsączoną puszkę czerwonej fasoli i puszkę kukurydzy.

Przepis jest prosty. Gulasz dość szybko się przyrządza. I bardzo dobrze smakuje. Warto więc go wypróbować. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www