Potrawy proste, smaczne i szybkie

Sałatka konserwowa z kukurydzy, czerwonej fasoli i ogórków


Nie zawsze trzeba robić sałatkę z gotowanych warzyw. Czasem mamy tylko 30 minut, żeby przygotować coś przed przyjściem gości. Można ją zjeść na śniadanie, na kolację. Jest smaczna, szybka i nie wymaga wielki kulinarnych umiejętności.

Przepis na sałatkę z kukurydzy, czerwonej fasoli i ogórków

Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
pół słoika cebulki konserwowej – możemy dodać również pęczek rzodkiewki zamiast cebulki
6-8 średnich ogórków konserwowych
majonez,  może być też jogurt naturalny
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

  • Kukurydzę i czerwona fasolę należy odsączyć.
  • Ogórki pokroić w kosteczkę.
  • Cebulkę dodajemy w całości, chyba że jest dość duża wtedy należy ją przekroić na pół. Jeśli nie mamy cebuli, to dodajemy rzodkiewkę, którą kroimy w kostkę.
  • Na koniec, do wszystkich produktów dodajemy 2-3 łyżeczki majonezu. Oczywiście zamiast majonezu dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Sałatka jest bardzo dobra, smaczna. Jej atutem jest to, że szybko się ją przygotowuje. Składniki są dostępne w każdym sklepie. A i gościom na pewno posmakuje, domownikom też.  Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www