Potrawy proste, smaczne i szybkie

Wątróbka drobiowa


Wątróbka drobiowa jest bardzo smaczna, mięciutka. Szybko się smaży. Ze względu na to, że można ją szybko przygotować, świetnie nadaje się na obiad. Poza tym jest zdrowa dla organizmu.

Przepis na wątróbkę drobiową

Składniki:
500 g wątróbek drobiowych
4 jajka
1 łyżka przyprawy Warzywko
szklanka mąki
łyżka ziół prowansalskich lub bazylii
pieprz
olej

Sposób przyrządzenia:

  • Wątróbkę należy umyć, następnie osuszyć.
  • Jajka roztrzepać widelcem i dodać mąkę, a także warzywko, zioła prowansalskie, trochę pieprzu. Dokładnie wszystko wymieszać.
  • Wątróbkę drobiową należy maczać w cieście i położyć na rozgrzany olej. Smażymy na średnim płomieniu, aż wątróbka się usmaży.

Wątróbkę drobiową można podawać z ryżem i sałatką. Można też z kaszą gryczaną i sałatką. Można też zjeść tylko z sałatką. Wszystko zależy od tego, na co mamy ochotę. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www