Potrawy proste, smaczne i szybkie

Pasta jajeczna


Pasta jest bardzo smaczna. Doskonała do zjedzenia na zimno. Świetnie nadaje się na kanapkę, na śniadanie, na kolacje. Można ją zjeść z sałatką, wędliną, serem żółtym. Wystarczy tylko zagotować jajka. Właściwie wystarczy parę chwil, żeby była gotowa do zjedzenia.

Przepis na pastę jajeczną

Składniki:
4 jajka
majonez
sól
pieprz
szczypiorek albo cebulka

Sposób przyrządzenia:
• Jajka należy zagotować na twardo. Następnie jajka należy ostudzić i obrać z łupek.
• Jajka drobno pokroić albo rozgnieść widelcem. Następnie dodać cebulkę albo szczypiorek. W zasadzie może być jeden i drugi składnik.
• Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy niedużo majonezu. Tyle, żeby pasta się nie rozpływała. Pasta gotowa do zjedzenia.

Pastę jajeczną można zjeść na kanapce z zielonym ogórkiem, ogórkiem konserwowym, pomidorkiem, czerwoną, zieloną lub żółtą papryką. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www