To jest prosty przepis na proste ciasto. Bardzo smaczne i kruche. Można do niego dodać to, co się lubi, na przykład: owoce – truskawki, dżemy, powidła, orzechy włoskie i wiele innych dodatków. I zawsze ciasto będzie pysznie smakowało.
Składniki:
3,5 szklanki mąki tortowej
0,5 szklanki zwykłego cukru
margaryna Kasia lub kostka masła
3 jajka całe
cukier waniliowy
4 łyżeczki proszku do pieczenia
bułka tartaSposób przygotowania:
• Najpierw mieszamy mąkę, cukier waniliowy, zwykły cukier i proszek do pieczenia.
• Następnie dodajemy 3 całe jajka. Mieszamy.
• Na koniec dodajemy porojoną na mniejsze kostki margarynę lub masło, żeby się lepiej ugniatała.
• Ciasto ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. Póżniej kawałkami rozwałkowanmi układamy w foremce posypanej bułką tartą.
• Na spód nakładamy jedną warstwę. Na nią owoce, bakalie, orzechy włoskie, dżem. A następnie kolejną warstwę ciasta.
• Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto przez godzinę w temeraturze 200 °C.
Ciasto jest proste w przygotowaniu. I zawsze się udaje 🙂 Ale przede wszystkim jest naprawdę bardzo smaczne. Smacznego!
Kruche ciasto,