Potrawy proste, smaczne i szybkie

Fasolka szparagowa z czosnkiem i natką pietruszki


W lecie możemy jeść świeże warzywa i owoce, które są zdrowe. Zamiast standardowego kotleta schabowego można urozmaicić posiłek przygotowując warzywa.

Fasolka szparagowa pachnąca czosnkiem i zieloną natką pietruszki jest pyszna.

Przepis na fasolkę szparagowa z czosnkiem i natką pietruszki

Składniki:

kg fasolki szparagowej

kilka łyżek posiekanej zielonej pietruszki

4 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

sól

Sposób przygotowania:

• Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki.

• Do płaskiego garnka nalewamy kilka kropli oliwy z oliwek, przez praskę wyciskamy 4 ząbki czosnku. Lekko podsmażyć.

• Następnie wrzucić fasolkę, dolać niecałą szklankę wody i pod przykryciem poddusić do 20 minut.

• Pod koniec przyrządzania fasolki należy posolić i posypać zieloną pietruszką. To dusić przez 3 minuty.

Fasolka szparagowa pachnie i smakuje czosnkiem i zieloną pietruszką. Smakuje przepysznie! Można ją podawać jako dodatek do obiadu, kolacji na ciepło albo mięsa. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www