Potrawy proste, smaczne i szybkie

Naleśniki z parówką (na słono)

Naleśniki nie muszą być standardowo na słodko. Do naleśników można przyrządzić inne nadzienie, na słono. Wystarczy wyobraźnia i jakiś pomysł, żeby przygotować smaczny obiad.

Przepis na naleśniki z parówką (na słono)

Składniki:

Na ciasto naleśnikowe:

2 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
1 szklanka wody (gazowanej)
1 jajko
2 łyżki oleju
sól do smaku

Na farsz:

parówki
ser żółty – kilka plastrów
cebula
olej
sos np. pikantny ewentualnie majonez i ketchup pikantny lub łagodny
*pesto

Sposób przyrządzenia:

  • Ciasto na naleśniki: wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdyby ciasto było za gęste można dodać mleko albo wodę gazowaną, żeby ciasto było rzadsze.
  • Nadzienie do naleśników: cebule kroimy w piórka, smażymy na małej ilości oleju. Można doprawić np. papryką ostrą.
  • Parówki gotujemy.
  • Na przygotowane naleśniki nakładamy warstwę naszego ulubionego sosu, np. pikantny. Następnie na jednym brzegu układamy plaster żółtego sera. Na ser nakładamy trochę podsmażonej cebuli. Na koniec kładziemy ugotowaną parówkę. Zawijamy naleśnik w rulonik.
  • Efekt końcowy do podsmażenie gotowych naleśników z nadzieniem.

 

Przepyszne naleśniki na słono. Roztopiony w naleśniku ser z dodatkami jest bardzo smaczny. Danie w sam raz na obiad. Smacznego!

GD Star Rating
loading…

Naleśniki z parówką (na słono), 5.0 out of 5 based on 1 rating



Komentarze(3)
Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www