Potrawy proste, smaczne i szybkie

Pieczarki z farszem


Nie masy pomysłu na jedzenie na obiad, na kolację we dwoje, na imprezę dla znajomych. Proponuję Ci pomysłowe a nieskomplikowane danie. Proste i łatwe do przyrządzenia dla każdego.

Przepis na pieczarki z farszem

Składniki:

20 dag dużych pieczarek

3 metki cebulowe

2 jajka

bułka tarta

olej

sól

pieprz

Sposób przyrządzenia:

  • Pieczarki należy dokładnie umyć. Następnie poodcinać ogonki.
  • Do kapeluszy pieczarek wsypujemy sól, pieprz i napełniamy metką cebulową.
  • Jajko roztrzepujemy. Napełnione kapelusze zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce.
  • Kapelusze smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania przez pieczarki złotego koloru.
  • Gotowe pieczarki można podawać z frytkami albo ziemniakami.

Smaczne jedzenie w parę chwil. Smacznego!

GD Star Rating
loading…

Pieczarki z farszem, 4.0 out of 5 based on 1 rating



Komentarze(1)
Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www