Potrawy proste, smaczne i szybkie

Kotlety ze szpinaku i kalafiora

Kotlety dla jaroszy i dla miłośników warzyw, ale nie tylko. Kolejny przepis na kotlety. Tym razem z kalafiora i szpinaku.

Przepis na kotlety ze szpinaku i kalafiora

Składniki:

20 dag mrożonego szpinaku

kalafior

jajko

ząbek czosnku

bułka tarta

sos sojowy

masło

olej

sól

pieprz

zioła prowansalskie

Sposób przyrządzenia:

  • Kalafior należy ugotować w osolonej wodzie.
  • Na patelni rozpuścić łyżkę masła, przez praskę przecisnąć czosnek i dodać go do masełka. Następnie ostudzić.
  • Kalafior rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać szpinak. Następnie wbić jajko. Wsypac tyle bułki tartej, aż powstanie lepka masa, z której będzie można uformować kotelety. Doprawić sosem sojowym i przyprawami, które lubimy.
  • Z masy uformować kotlety. Obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami albo frytkami i z surówką.

Bardzo dobry pomysł na przyrządzenie smacznego obiadu. Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www