Potrawy proste, smaczne i szybkie

Zupa pieczarkowa

Szybka, tania zupa pieczarkowa. Łatwa w przygotowaniu i najważniejsze, potrzeba tylko kilka minut, żeby była gotowa do konsumpcji.

Przepis na zupę pieczarkową

 

Składniki:

kilka pieczarek
susz warzywny
kostka wołowa
olej
*grzanki, makaron, groszek ptysiowy
*śmietana

Sposób przygotowania:

  • Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy na małej ilości oleju.
  • Dolewamy wody i wrzucamy jedną kostkę wołową. Oczywiście jeśli ilość zupy ma być mała to dodajemy trochę kostki. Zawsze można dodać później.
  • Wrzucamy trochę suszu i doprawiamy pieprzem.
  • Gotujemy aż susz już będzie ugotowany. Czyli parę chwil i zupa gotowa.
  • Zupę możemy podawać z makaronem, groszkiem ptysiowym, albo grzankami. Można ewentualnie dodać śmietany, jeśli ktoś lubi.

Tak szybko przygotowaną zupę można szybko zjeść. Jest tania, prosta i smaczna. Można powiedzieć, że podstawowe kryteria zostały spełnione 🙂 Smacznego!

GD Star Rating
loading…



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www